Piskesmæld

Ømhed

Piskesmæld

Piskesmæld (også kaldet whiplash) opstår i forbindelse med en pludselig kraftpåvirkning af nakken og halsen, hvor nakken vrides forover, bagover eller begge dele. Piskesmæld kan opstå i forbindelse med et bilsammenstød, idrætstrauma, fald og lignende situationer.

Piskesmæld kan påvirke knogler og nerver i og omkring halshvivelsøjlen, samt de bløde dele – såsom muskler og sener, der overstrækkes og forstuves. Piskesmæld kan med andre ord betragtes som en forstuvning af nakken. De fleste med piskesmæld bliver symptomfrie efter kort tid.

Symptomer

Symptomer kan være nakkesmerter, nakkestivhed, hovedpine, koncentrationsbesvær, træthed, søvnbesvær, kæbesmerter, svimmelhed susen for ørerne m.m.

Vær opmærksom på at symptomerne ofte kommer snigende og det kan varer 10-12 dage inden du mærker noget

Behandlingsforløb

Her tilbyder jeg en særlig muskel energi behandling, som langsomt får dine nerver og muskler i nakken til at slappe af. Den første gang skal du afsætte lidt mere tid. Jeg skal nemlig undersøge dig og give dig en vurdering af behandlingsforløbet.

Herefter laver jeg en behandling af kæbe, hoved og nakke. Nogle gange kræver det lidt tålmodighed inden symptomerne forsvinder. Det er dog meget individuelt alt efter uheldets karakter.

Det er en yderst effektiv behandling til piskesmæld, så kom endelig så tidligt efter skaden som muligt, så piskesmældet ikke bliver en kronisk lidelse.

Ønsker du at booke tid?

Ønsker du behandling hos mig, så book en tid nu